Blog

A hála energiája

Nálunk Amerikában közeleg a Hálaadás ünnepe. Ilyenkor összegyűlnek a családok, barátok és egy közös vacsora mellett adnak hálát az elmúlt egy évért. A Hálaadást minden évben november negyedik csütörtökén ünnepeljük, amit 1863-ban Abraham Lincoln egységesített. A története azonban ennél sokkal mélyebbre gyökerezik.

 

A Bullyzás Anatómiája

A gyerekek egymás közötti terrorizálása, “bully-zása” olyan sebeket, elfojtott érzelmeket szül, amelyek motiválhatják a fent említett extrém megnyilvánulásokat.
Az online világ persze kiszélesíti a megnyilvánulási teret és lehetőséget a bully-k számára.
Ma már név nélkül, arc nélkül lehet a másik embert megalázni, szégyeniteni, meghazudtolni... az önbizalmától megfosztani.

 

Hurrikán Irma 3 tanítása az elengedésről

Az életed megváltoztatásának egyik legnehezebb lépése az elengedés.
Először is, sokszor nem tudjuk, hogy mit is kell elengedni ahhoz, hogy magasabb szintre emelhessük az életünket.
Azért nem ismerjük fel ezeket a blokkoló, hátráló gondolatokat és érzelmeket az életünkben, mert már olyan régóta kondicionálódnak, hogy az életünk részévé, szinte lényünkké váltak.

3 tipp az "elakadás-mentesen" élethez

Először is, mit jelent az, hogy "elakadás-mentesen" élni?
Képzeld el, hogy egy folyón sodródsz az árral és "megadod magad"; hagyod magad megélni az eseményeket és élményeket, amelyek előtted állnak. Átadod magad a sodródásnak, mert bízol abban, hogy magasabb szintű erők irányítják a hajódat.

5 dolog, amit a sikeres nők reggel 9 előtt tesznek

Ha jelen pillanatban azzal indulnak a napjaid, hogy 3x lenyomod a csörgőórát, első dolgod, hogy kávét főzöl és bekapcsolod a híreket, rohanva elkészülsz és stresszesen indulsz a munkába, nos.... akkor itt az ideje, hogy új szokásokat kezdj el beépíteni az életedbe!

A „Nagy Miért” a mentor programra

10 mód, ahogyan a mentor elindítja a transzformációt az életedben

Mindenhonnan azt hallod, hogy állítsd fel a „Nagy Miértedet”, ugye? 
(Legalábbis, ha velem dolgozol, akkor Tőlem biztosan!) ;)

Talán könnyebb meghatározni, hogy miért akarsz lefogyni, vagy miért akarsz utazni, nyelvet tanulni, vagy miért akarsz gazdag lenni, ugye?

7 hiba, amit a célkitűzéskor elkövetsz

Szuper gyors üzenetet küldök ma, mert néhány napom van már csak Magyarországon, és ilyenkor minden pillanatom be van osztva...

Azért egy pár gondolattal mégis be akartam jelentkezni nálad! ;)

Szóval, beszéljünk akkor a célkitűzésről, hiszen rohamosan közeleg az Új Év, a változás új lehetőségeivel.

Persze, tudom, hogy még a karácsonyi őrület van, Cristmas Party-ra jársz és ajándékokra vadászol, de meg akarlak kímélni attól, hogy  totál felkészületlenül csak "bezuhanj" a januárba, anélkül, hogy fogalmad lenne arról, hogy hogyan kezdj neki az eddigi legszuperebb éved menifesztálásának.

Hogyan zárd erősen az évet a szeptemberi újrakezdés után?

Emlékszel még, hogy milyen célokat állítottál magad elé januárban?
Ne aggódj, ha nem tudod előhívni azokat a magad elé állított legfontosabb célokat, amelyekről azt mondtad az év elején, hogy „ebben az évben ezeket tutira teljesítem”, ugyanis az emberek 80%-a az év közepén nem emlékszik már az újévi fogadalmakra vagy a kitűzött célokra.

Szóval, ne pánikolj, és főleg ne érezz bűntudatot, hiszen ezek az érzések úgysem visznek a céljaidhoz közelebb. Sőt! Egyre csak eltávolítanak tőlük... De ez egy másik nap témája...

Nyár végi Re-Focus

Remélem szuper jól telnek a nyár utolsó napjai!

Számomra mindig a szeptember volt az igazi évkezdet. Az iskolai évekből megmaradt emlék ez, ami azóta is arra inspirál, hogy így augusztus végén fókuszáljam a figyelmemet, organizáljam a környezetemet és felállítsam a céljaimat.

Vigyázz a szádra! 7 ok, amiért számit, hogy mit beszélsz

Ismered a japán közmondást, "a kimondott szó egy leejtett tojás"?
Vagyis amit egyszer kimondtál, azt nem lehet visszaszívni, az megtette a hatását. Rombolt vagy épített.
Ennek figyelembe vételével tanácsolom, hogy válj egyre tudatosabbá arra, hogy mit mondasz ki hangosan. Hogyan beszélsz magadról, a képességeidről, a jövődről, az álmaidról, a lehetőségeidről.

Oldalak