A Bullyzás Anatómiája

 

2012. december 14.-én, a délelőtti órákban váratlan SMS üzenet érkezett az egyik legjobb barátnőmtől, Connecticut-ból.
“Austin és Ethan rendben van, biztonságban vannak.”
Azonnal felhivtam, mert nem értettem az üzenetet.
“Nem nézed a híreket? Ethan iskolájában egy 20 éves fiú lelőtt 20 7-8 év közötti gyermeket, 6 tanárt, majd öngyilkos lett.
Döbbentem tartottam a telefont és abban a pillanatban valami örökre megváltozott a tudatosságomban.... és talán az amerikai emberek kollektív tudatosságában is. Mintha az emberiség elvesztette volna az ártatlanságát.
A barátnőm családjának közvetlen élménye révén közelről követtem, hogy hogyan sötétített el és borított gyászba egy egész várost évekre egy beteg elme, aki nem tudta másképp kifejezésre juttatni fájdalmát, frusztráltságát és haragját, minthogy a sajátját és az édesanyjáét is beleértve, 28 embertől elvette az életét.
A Sandy Hook általános iskolában történt tragédia nyitó eseménye volt annak a ma már szinte életünk részévévé vált szomorú valóságnak, hogy a gyerekek börtön kinézetű és biztonsági felszereltségű iskolákba járnak és a szülők minden reggel féltve engedik el őket.

A gyerekek egymás közötti terrorizálása, “bully-zása” olyan sebeket, elfojtott érzelmeket szül, amelyek motiválhatják a fent említett extrém megnyilvánulásokat.
Az online világ persze kiszélesíti a megnyilvánulási teret és lehetőséget a bully-k számára.
Ma már név nélkül, arc nélkül lehet a másik embert megalázni, szégyeníteni, meghazudtolni... az önbizalmától megfosztani.
Facebook....Snapchat.... Twitter.... a közösségi médiák számtalan felületén árad az éterben a negativitás, megalázás, lekicsinylés...
(még az Egyesült Államok elnöke is a Twittert használja, hogy visszavágjon és megszégyenitsen embereket...)

 

 

 • A kutatások szerint (a kérdésfeltevés módjától és vizsgálati módszerétől függően), Magyarországon a gyerekek 25–70 százaléka tapasztalja meg a kortársak közötti erőszak valamilyen formáját.
   
 • A leggyakoribb a verbális bántalmazás, amikor szavakkal „verik” a gyerekek egymást (csúfolódás, pletykálás, megalázás, stb.). Ezt követi a kirekesztés, kiközösítés, majd a fizikai erőszak és végül a szexuális bántalmazás. Utóbbival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy (nemzetközi adatok szerint) a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélés, zaklatás mintegy harmadát nem felnőtt, hanem egy másik gyerek vagy fiatal követi el. A gyerekek közötti szexuális bántalmazás sok esetben inkább a másik megalázásáról, a fölötte gyakorolt hatalomról és erőről szól, nem pedig magáról a szexualitásról.
   
 • Speciális formája a gyerekek közötti erőszaknak az internetes, online zaklatás (cyber bullying), amikor egy konfliktus, pletyka, piszkálódás sms-ben, e-mailben, cseten, közösségi portálokon kezdődik vagy ott folytatódik.
   
 • A vizsgálatok szerint arra, hogy valakit „kipécézzenek” maguknak a gyerekek, akkor van legnagyobb esély, ha valaki túlsúlyos. Ezt követi a származás (bőrszín) miatti, valamint a szexuális orientáció (homoszexualitás), valamilyen fogyatékosság, illetve a gyerek családjának vallási meggyőződése miatti bántalmazás. De azt sem szabad elfelejteni, hogy néha nincs semmiféle különleges, látható, beazonosítható oka a bántalmazásnak – egyszerűen megtörténik.
   
 • A kortárs erőszak (főleg, ha rendszeresen előforduló, zaklató magatartásról beszélünk) komoly hatást gyakorolhat a gyerek önbizalmára, önértékelésére és későbbi életére, így például növeli a felnőttkori depresszió kockázatát.

 

Képteleség tehát megállítani a mocskot és a szemetet és ha bármilyen szinten részt veszel az online világában - különösen akkor, ha itt szándékozod a megélhetésedet szupportálni - akkor meg kell tanulnod megvédened magad és meg kell tanulnod felépíteni az “UNSTOPPABLE MINDSET”-et, amelynek az aktiválásával megállíthatatlan vagy és nem hagyod többé, hogy mások aláássák az önbecslésedet és a vágyaidat.
 

UNSTOPPABLE MINDSET olyan gondolatokból, nézőpontokból, sztenderdekből, elvárásokból felépített hitrendszer, ami inspirál, a céljaid felé visz közelebb, az önbecsülésedet és önbizalmadat építi.
Ez a hitrendszer a belső dialógusod megváltoztatásával, a sztenderdjeid megemelésével és a tudatalatti újraprogramozásával lehetséges.
 

 

Felelősséget kell vállalnod azért, hogy hogyan érzed magad! Tőled függ, hogy milyen gondolatoknak adsz teret az elmédben és hogy milyen érzelmeknek adsz engedélyt arra, hogy elhatalmasodjanak feletted és kontrolálják a viselkedésed! Amikor emeled és erősíted a magadba vetett bizalmat és hitet, akkor ezek az alacsony rezgésű energiák nem tudnak gyengíteni, visszajutni többé.

 

Hogy ki az a BULLY?

 

 

Az én személyes meghatározásom szerint egy összetört, megkeseredett alacsony érzelmi intelligenciával és alacsony önbizalommal rendelkező személy, aki az önszeretet teljes hiányában szenved. A bully egy félelmekkel teli kisfiú vagy kislány.
Egyszeri trauma vagy folyamatos mély fájdalom hatása alatt van és nem tud kiszabadulni a “fájdalom-érzelemből”.
A tudatalatti egyik fő feladata, hogy a fájdalomtól az öröm felé mozdítson el.
Tehát a “BULLY” számára pillanatnyi örömöt vagy mentális kielégülést okoz az, ha a fényedet eltompítva, feléd emelkedve, hatalomérzést, önbizalmat, önszeretetet tapasztal.
Ez az érzés persze csak hallucináció, mégis számára ez az egyetlen ismert út ezeknek a pozitív érzésének a megtapasztalására.

Felelősséget kell vállalnod azért, hogy az online világban való részvételeddel, a fényed ragyogtatásával, a küldetésed kinyilatkoztatásával be fogsz kattintani tudatalatti programokat embereknél.
Nem kell felelősséget vállalnod azonban azért, hogy ki milyen bomlott elme állapotban él vagy, hogy fátyolon keresztül látja a világot.
 

 

Amerikai felmérések szerint az emberek 10%-a őrült. A szó szoros formájában. Gyógyszeres kezelésre vagy akár intézményes ellátásra szorulna. Gondolj csak bele, hogy ezek az emberek számítógépük mögött ülnek és szabadon árasztják feléd bomlott elméjük mocskát.
A Te feladatod, hogy ezt helyrerakd, letiltsd és elengedd!
Felelős vagy a lelked békéjéért és azért, hogy kizárólag olyan gondolatoknak és érzelmeknek adj helyet, amelyek építik az önbizalmadat és az önképedet!

Voltál valaha már áldozata “BULLY-zásnak”, lelki terrornak? Akár az iskolában, akár felnőttként, online?
Ha igen, biztosan fel tudod idézni a benned felbugyogó harag érzését.
“Mit képzel, honnan veszi, amit ír, milyen jogon becsmérel? “..., sorolhatnám.
A feladatod és a kihívásod, hogy átalakítsd ezt az előtörő energiát “bátorságba” és ennek az energiának a “hullámján” lovagolva aktiváld azt és még nagyobb erővel fejezd ki önmagad, az igaz erődet és a küldetésedet, aminek megtapasztalásáért és kifejezésért idejöttél!
Dolgozz nap mint nap az önértékeléseden és a mentális erőd kondicionálásán és bátran ragyogtasd a világában a Fényedet!